|
Forum
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grzes D.
Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 1507
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Czw 14:25, 01 Lut 2007 Temat postu: Tatar z lososia (TESCOWEGO) |
|
|
Miesko z lososia tescowego rozdrabniamy (oczywiscie moze byc swierza rybka). Drobniusienko kroimy ogoreczka kiszonego i cebulke (najlepiej 2 rodzaje-zwykla i kolorowa).
Z mieska formujemy na srodku talerza okrag z malym wglebieniem na srodku do ktorego wbijamy jajo przepiorcze (rownierz dostepne w Tesco)
Dookola ukladamy cebulke i ogoreczka a obok podajemy przyprawy...
Na to kawaleczek natki pietruszki dla efektu wizualnego.
Minutke cieszymy oko... Nalewamy 50 gram zimnego Chopina mieszamy tatara.... i spozywamy z 50 gramami tego zacnego trunku
Smacznego
ps.szybkie danie dla niespodziewanych gosci....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JJ
Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 15:01, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Mniam! Jak się nie chce rozdrabniać nożem, to można kawałki zamrozić i potem zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.
Grzes: Albo rozrywac palcami dosc drobno
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Czw 15:41, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Spróbujcie to samo ale z mięskiem z lipaska, cuuuuudo!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JJ
Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 15:51, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Pstrąg też jest niezły.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Nie 21:31, 30 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Ja tatara robię w wersji bez jajec.
Samo mięsko po zfiletowaniu ryby (pstrąg lub o wiele rzadziej lipień) do tego ogórek kiszony lub korniszon, pół łyżeczki cukru, sól, biały
(delikatniejszy w smaku) lub czarny pieprz i wciskam sok z połowy cytryny+ciut oleju z pestek winogron lub słonecznikowego (prawie nie mają smaku). Może być cebulka, szczypiorek, koperek, nać pietruchy - ale nie muszą Wstawiam do lodówki na jakiś czas i później spożywam. Można jeszcze, już na chlebku, dodatkowo skropić cytryną.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cygant
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 676
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Świątniki Górne k. Krakowa
|
Wysłany: Nie 21:52, 30 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Jajka przepiórcze dostępne w moim ogródku
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tonkin
Przyjaciel forum
Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 609
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kotlina Klodzka
|
Wysłany: Śro 23:39, 19 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Hodujesz przepiorki z pewnoscia nie na jajka tylko na...........pierze !
tonkin
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pawelZ
Dołączył: 15 Paź 2007
Posty: 81
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 8:51, 20 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Ojoj. Ostatni raz tatara z lipienia jadlem z piec lat temu
Coraz bardziej mnie kusi zeby zapalowac jakiegos, ale trzymam sie dzielnie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|