|
Forum
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Wto 15:28, 30 Sty 2007 Temat postu: Lin w śmietanie |
|
|
Liny sprawić i doprawić solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące i usmażyć.
Pokroić 2 duże cebule w ćwierćtalarki i zeszklić na tym samym oleju co usmażyliśmy rybę. W razie konieczności odlać nadmiar oleju. Następnie dodać śmietanę w ilości takiej jaka jest nam potrzebna do uzyskanie odpowieniej ilości sosu. Doprawić vegetą lub inną podobną przyprawą. Śmietanę przesmażyć i pod koniec smażenia dodać duuużo posiekanego kopru.
Następnie w naczyniu ułożyć warstwę ryby i polać sosem i znowu warstwę ryby i polać sosem itd. Odczekać ok 0,5 do 1 godz. aż się przegryzie. Podawać z białym pieczywem i schłodzoną "książką".
Życzę Smacznego.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|