 |
Forum
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mkozubski
Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Czw 15:15, 20 Gru 2007 Temat postu: bażant |
|
|
tak sie składa że kolega ma hodowle bażantów - ma może ktoś jakiś ciekawy przepis - chętnie skorzystam przez święta
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marek Kowalski
Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 160
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Czw 18:49, 20 Gru 2007 Temat postu: Re: bażant |
|
|
mkozubski napisał: | tak sie składa że kolega ma hodowle bażantów - ma może ktoś jakiś ciekawy przepis - chętnie skorzystam przez święta |
Bardzo prosty bazant pieczony. Skruszalego bazanta obkladasz plastrami sloniny i pieczesz piekarniku. Mozna skropic czerwonym winem. Proste i pyszne.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
michalm
Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Siemonia - Zagłębie ;-)
|
Wysłany: Czw 20:12, 20 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Czy mozna przyśpieszyć kruszenie zamrażając pticę i waląc zamarzniętą młotkiem?
Post został pochwalony 1 raz
Ostatnio zmieniony przez michalm dnia Czw 20:13, 20 Gru 2007, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomek
Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 13 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 20:22, 20 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Z tego co się orientuje to bażant z hodowli to nie to samo co dzikus , więc nie spodziewałbym się cudów kulinarnych.
Ale oczywiście nie mówie żeby nie próbować .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cygant
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 676
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Świątniki Górne k. Krakowa
|
Wysłany: Czw 22:33, 20 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Ugotuj z bażanta rosół, potem obierz ptaka z mięsa, dopraw, obtocz w mące , ew. jajku i bułce, cieście naleśnikowym i usmaż na głębokim oleju.Super akąska do piwa. A pióra na muchy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mkozubski
Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Czw 22:43, 20 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
cena jednego straszydła to zgoła 30zł wiec nawet jak bedzie paskudny w smaku zostaną mi piórka tylko kto mi to zwierze zabije i oskubie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomek
Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 13 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 22:50, 20 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Paskudny to nie będzie, nie to miałem na myśli .
Na twoim miejscu wykorzystałbym przepis cygant'a brzmi smakowicie .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|